„Дрисла“ се враќа под јуриздикција на градот Скопје

0
91

Дрисла низ годините стана меѓу поексплоатираните теми поради непотврдените информации дека таму се горел и складирал токсичен отпад .

Тамара Стојкова ја следеше прес конференцијата на градоначалникот Шилегов кој најави дека имало услови утре да биде разрешен директорот на Дрисла.

Како од градот Скопје гледаат на тоа што „Дрисла“ е повторно под нивна контрола и управување ? Дали на прес конференцијата стана збор за случајот со отпадот од Бугарија, со оглед на фактот што Бугарија распиша меѓународна потерница по двајцата македонски граѓани сопственици на бугарската фирма „Блацион“. Што има ново во овој случај ?

Целиот извештај погледнете го во видеото.