Маската на Мицкоски во Вевчани предизвика најголема смеа

0
168

Карневалот во Вевчани започна денеска, со традиционалните маски, невестата и зетот, глупавиот Август и музичарите. Меѓу мноштвото маски на Вевчанскиот карневал посебно внимание и многу смеа предизвика „појавата“ на лице маскирано во Мицкоски, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ.

Вевчански маски: „Мицкоски“ на колена, како „повикувач на злото“, зад него г. г. Стефан, „лопов број 1“

сСо „Мицкоски“ се прегрнаа генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски и портпаролот Костадин Костадинов.