Минатата година украдени криптовалути вредни близу 300 милиони долари

0
81

Специјализираниот портал наведува дека бројот на хакерски напади на криптоменувачници се зголемува од година во година, а дека новиот рекорд бил срушен во 2019 година.

Специјализираниот портал наведува дека бројот на хакерски напади на криптоменувачници се зголемува од година во година, а дека новиот рекорд бил срушен во 2019 година.
Само во еден напад, на сингапурскиот CoinBene кој се случил минатиот март украдени се криптовалути чија вредност се проценува на околу 105 милиони долари.

Во текот на 2019 година, 11 напади резултирале со кражба на имот, додека во еден напад на израелскиот сајт Coinmama украдени се 510.000 кориснички податоци.