Надлежните продолжуваат да уверуваат дека не се увезува опасен отпад

0
88

Шилегов потврдува дека увезуваме отпад од други држави, ама тој не бил опасен туку само оној кој се користел за индустриски цели.Според градоначалникот, најголемиот дел од отпадот го увезува фирмата Макстил.

„Не станува збор за отпад кој што се депонира туку за отпад кој што се корист во индустриски цели, како најголем увозник се јавува „Макстил“ а како предмет на увоз е железо“, изјави Петре Шилегов.

Претходно Радио слободна Европа објави статистички податоци кои покажуваат дека за само две години во Македонија се увезени 7 милиони тони отпад од Бугарија.