Преку врата доаѓа лето е насловена платформата на ДПА

0
72

 

Лидерот на ДПА Мендух Тачи ја промовираше програмата, но и платформата на партијата насловена Преку врата доаѓа лето.

Партијата на тетовскиот плоштад ги промовираше своите луѓе како идни кадри во институциите, доколки ДПА победи на претсојните предвремени парламентарни избори.

Тој рече дека ДПА поседува уште многу професионални кадри, кои тој смета дека не треба да се експонираат пред јавноста, за да немаат во иднини репресии од ДУИ, која и на централно и на локално ниво владее

На прашање за идни коалици во пресрет на изборите, Тачи рече дека се во преговори со некои помали политилки партии на Албанците. Дали преговара со партиите од Македонскиот политички блок Тачи не сакаше да коментира.