Спасовски апелира партиите да преземат одговорност за законот за ЈО

0
98

Политиката еднаш засекогаш да ги тргне рацете од судството и обвинителството им порача техничкиот премиер Оливер Спасовски на пратениците повикувајќи ги на дијалог и конструктивност. Иако законот не е услов за ЕУ, неговото усвојување ќе биде позитивен сигнал за отпочнување на преговорите.

„Заврши времето само на декларации и изјави. Посебно ги повикувам пратениците од најголемата опозициска партија да се престане со партиски калкулации и политиканство, со ставање на партиските и личните интереси пред интересите на државата и конечно да се вградат во законот кој што ќе значи гарантирано зголемување на правдата, гарантирано зголемување на судството и на јавното обвинителство, и да помогнат, бараме еднаш сега, да ги оствариме нашите интереси во делот на усвојување на законот и на добивање на датумот за почеток на преговорите со ЕУ“, вели Спасовски.