Спасовски: сите од власта да потврдат дека државата е во сигурни раце

0
74

Премиерот Оливер Спасовски денеска, на првата прес конференција во зградата на владата откако е технички премиер, рече дека ова е исклучително важен период за земјава и побара од сите институционална и политичка одговорност.

„Сите постапки на секој член на извршната власт мора јасно да потврдат дека владата и државата се во сигурни раце. Секој политички чин на членовите на Владата, во сите линии на хиерархија, треба да произлегува од одговорноста да им укажеме на сите наши граѓани дека треба да бидат спокојни“, рече Спасовски.

Тој нагласи и дека постои историска одговорност сите институции да продолжат со организација на избори какви што доликуваат на европската демократија. Спасовски ја презема премиерската позиција на 3 јануари, како технички премиер на владата која треба да ги спроведе изборите договорени за на 12 април годинава.