Страв се шири низ Вухан по блокирањето на пристапот до градот

0
94

Чувство на вознемиреност и нервоза се шири во Вухан, откако кинеските власти ги затворија сите приоди кон градот од над 11 милиони жители, во досега незапаметен обид да го спречат ширењето на смртоносниот нов вирус кој инфицираше стотици луѓе и се прошири во други градови и држави.

17 луѓе ги загубија животите а над 500-тини се инфицирани со коронавирусот.

Властите ги суспендираа сите авионски летови и железнички линии кои водат кон и надвор од Вухан а на жителите на овој град им кажаа да не се обидуваат да заминат.

Забраната доаѓа додека милиони кинези патуваат низ државата за престојниот празнување на лунарната нова година.