Тивок бојкот на владата, националните телевизии во вестите не објавуваат изјави на министрити

0
89

Веќе трет ден на петте национални телевизии не се пренесуваат изјави и ставови на техничкиот премиер, министрите и нивните заменици во Владата. Во вестите на Сител, Канал 5, Телма, Алсат и Алфа ТВ се објавуваат тонски парчиња само од пониските ешалони во власта, односно директори на институции, а се пренесуваат и партиски ставови

Дел од раководствата на телевизиите, со кои контактираше тв 24, не сакаа воопшто да разговаат на темата. Дел, пак, велат дека нема бојкот, туку станува збор за уредувачка политика.

Зошто петте национални телевизии се решија на ваков чекор засега е нејасно. Од Владата, неофицијално потврдуваат дека постои проблем во комуникацијата со телевизиите. Но официјално само велат дека сите евентуални недоразбирања ќе ги решаваат по пат на дијало