Шибеник: Туристи од Тајван носеле натписи „Не сме од Кина“

0
138

Во центарот на Шибеник денеска минувале туристи од Тајван, носејќи натпис напишан на англиски јазик „Не сме од Кина“ (Not from China).

Тоа се случило поради страв од ширењето на коронавирусот, кој потекнува од Кина.

Водачот на групата туристи од Тајван изјавила дека една жена во центарот на градот го ставила капутот преку устата и носот кога поминала покрај нив, а вчера децата во Задар бегале од тајванските туристи.

Истотака, и гостите од Тајван прашувале дали во Хрватска ќе сретнат групи од Кина, бидејќи и тие се плашеле од смртоносниот вирус.

Миа