ДУИ се сомнева дека текстот за ЈО е надвор од договореното

0
72

Претседателот на Комисијата за европски прашања, Артан Груби, не може да потврди дали предлог законот за Јавно Обвинителство ќе биде поставен на седница денеска.

Тој се сомнева дека текстот е променет и не станува збор за содржината за која се договориле со СДСМ па затоа најпрво рече дека ќе почека да види што предложела владата.

„Тукушто стигна Законот за обвинителство. Треба да проверам дали се работи за истата верзија која синоќа ја договоривме и во која беа инкорпорирани нашите забелешки или има некакви измени во владиниот предлог, ако Законот е истиот само тогаш ќе биде ставен на дневен ред на Комисијата за европски прашања и ќе има време да биде изгласан до планираното распуштање на 12 февруари”, изјави Груби.