ВИДЕО: Сведoштво на првиот човек во кој е вбризгана вакцина за коронавирус

0
71

42 годишната Џенифер Халер од Сиетл е првиот човек во кој е вбризгана вакцина за коронавирус. Националниот институт за здравство го финансира тестирањето , што се одвива во Институтот за здравствени истражувања Каизер Перменте Вашингтон во Сиетл. Официјалните претставници на јавното здравство велат дека ќе бидат потребни од една година до 18 месеци за целосно да се провери ефикасноста на вакцината.

Џенифер Халер по вбризувањето на вакцината се појави на телевизиските екрани да говори за своето несекојдневно искуство.

Извор Нова