Кампањата без митинзи, здравјето на граѓаните на прво место

0
90

Политичките партии денеска на лидерска средба се согласија дека нема потреба од одложување на предвремените парламентарни избори. Кампањата ќе се води со алтернативни методи.

Лидерите на водечките политички партии во земјата и техничкиот премиер Оливер Спасовски денеска ги повикаа граѓаните да не подлегнуваат на паника и да се однесуваат одговорно поради опасноста од новиот коронавирус.

Политичарите не гледаат потреба за одложување на предвремените парламентарни избори закажани за 12 април, но загрижени се за можните последици кои пандемијата може да ги остави врз економијата.

„Здравјето и животот на граѓаните е над сe, но и грижата за економијата

исто така. Имаме стабилна фискална политика, меѓутоа, ако тоа биде потребно, треба да се стават сите институции на располагање“, рече Спасовски, додавајќи дека доколку има потреба може да се свика и Собранието.

Сите политички партии, според Спасовски, се договориле постојано да се повикува на стопирање на пласирањето лажни вести.