СЗО предупредува – Младите не се имуни на новиот коронавирус

0
83

Младите луѓе не се имуни на коронавируст и се изложени на ризик од сериозни заболувања, дури и смрт, но и ги ставаат во опасност своите најблиски кои се повозрасни со тоа што не избегнуваат дружење, предупреди Светската здравствена организација.

Пандемијата ги засегна животите на луѓето низ цел свет, а во обид да се спречи ширењето на вирусот е ограничено движењето на голем дел од популацијата, затворени се школите, бизнисните, а милиони луѓе се принудени да работат од дома. Други, пак, веќе ги изгубија своите работни места.