„Титаник“ одложен за 25 март, обвинет користи мерка за коронавирус

0
90

Судењето за изборни нерегуларности „Титаник“ продолжува на 25 март поради отсуство на еден од обвинетите за користење на мерките од Владата за справување со коронавирусот.

На денешното рочиште требаше да бидат сослушани петмина сведоци, кои се повикани за следното рочиште.

Обвинетиот Станко Коруновски на 13 март доставил поднесок до Судот со кое го известува дека ја користи мерката донесена од Владата на РМ за отсуство како родител на дете на возраст до 10 години заради спречување на ширење на коронавирусот.

Ист поднесок за користење на мерката поднеле и адвокатите Сања Алексиќ и Петар Василев.