0
215

Претседателот на Косово, Хашим Тачи, кој беше сослушуван четири дена пред Специјалниот суд за злосторства на ОВК во Хаг, синоќа пристигнал во Косово, каде бил дочекан со зурли и тапани и пречекан од граѓаните кои извикувале „ОВК, ОВК“ и носеле знамиња

Само што слетав во Тирана од Хаг и ќе пристигнам на Косово во вечерните часови. Утре во 20 часот, ќе се обратам пред јавноста за последните четири дена во Хаг. Ви посакувам убав викенд. Ве уверувам дека никој не може да ја прекројува нашата историја – напишал Тачи во објавата на Фејсбук