Донација од НАТО за Албанија, донирани 60 респираторни машини

0
129

Во врска со донацијата преку Фејсбук реагираше американската амбасада каде се наведува дека САД покажува дека испораката на респираторните машини од американско производство ја потврдува посветеноста на САД кон глобалните предизвици.

-Сојузниците на НАТО се обединети во борбата против Ковид-19. Испораката во Албанија на 60 респиратори произведени во Америка, од резервите на Алијансата, ја покажува посветеноста на Соединетите држави за нашата трансатлантска врска и вистинското обединување на НАТО против глобалните предизвици, пишува во објавата на американската амбасада