Австрија ги затвора радикалните џамии

Министрите за внатрешни работи и интеграција најавија затворање на „радикалните џамии“ по смртоносниот терористички напад од џихадист во понеделникот во Виена.

Во нападот загинаа четири лица.

Деталите за затворањето на џамијата ќе бидат објавени на прес-конференција, јави АПА.