Претставен е првиот антибактериски смартфон на светот (ВИДЕО)

0
182

Првиот антибактериски телефон во светот доаѓа од Велика Британија.

Направен е од компанијата Bullit, со седиште во Ридинг, и го доби името Cat С42. Моделите опремени со дополнителна антимикробна технологија, сепак, нема да бидат достапни до почетокот на 2021 година.