Александар Даштевски – нов претседател на ДИК

0
70

Дитмире Шеху, Борис Кондарко и Радица Ристевска беа и во претходниот состав на ДИК.

Едногласно, со 95 гласа „за“, без ниту еден против и воздржан, Собранието денеска го избра новиот состав на Државната изборна комисија, институција задолжена за спроведување на избори, првите, локални, веќе годинава.

„Констатирам дека за претседател на ДИК е избран Александар Даштевски, за потпретсдеателка Дитмире Шеху, за членови се избрани Борис Кондарко, Оливер Ристовски, Радица Ристеска, Бојан Стојановски и Кренар Лога.“, изјави Талат Џафери, претседател на Собранието на Северна Македонија.