Казни над 32 000 евра ако не носите маска

0
72

Властите во Западна Австралија донесоа одлука дека оној што нема да носи маска на аеродром ќе плати казна од 50.000 австралиски долари, или околу 32.000 евра.

Маски нема да мора да се носат на аеродромите додека се јаде, пие или се земаат лекови, но патниците нема да може да го прават тоа во одење, туку само додека седат.

Властите во Западна Австралија донесоа нови, драстични мерки за сопирање на ширењето на мутираниот сој на коронавирусот, кој, како што тврдат, е позаразен од досега познатиот.