Пендаровски: Бугарија и по изборите ќе остане на „тврдиот“ став во однос на С.Македонија

0
88

И по завршување на парламентарните избори во Бугарија предвидени за 4. април, претседателот на земјава, Стево Пендаровски е песимист во однос на позициите на Софија кон Скопје.

Пендаровски потенцираше во своето интервју синоќа дадено за Тв Клан, дека Бугарија има „тврд“ став и дека какви и да се резултатите по изборите таму, промена во ставот кон С.Македонија тешко дека ќе се случи.