Грчкиот премиер под критика / учествувал на ручек каде ги прекршил анти-ковидните мерки

0
45

Грчкиот премиер се соочува со зголемен гнев во врска со обвинувањата дека присуствувал на ручек што го надминува бројот на дозволени лица во една земја, на самиот ден кога беа објавени дополнителни ограничувања во земјата за да се запре преносот на вирусот.

Киријакос Микотакис се најде под критика откако тој и другите блиски политичари беа снимени како уживаат на ручек на терасата во куќата на еден пратеник во Икарија. Медиумите тогаш напишаа дека бројот на присутни лица е поголем од дозволеното.

Ова не е првпат Мицотакис да биде во центарот на критиките за кршење на правилата утврдени од неговата сопствена влада, со тоа што опозицијата ја искористи можноста да освои поени без да губи време. во декември, тој беше критикуван откако се појавија фотографии од него со приврзаници за време на планинска екскурзија северно од Атина. Никој не носеше маска и не ја чуваше далечината. Во овој случај тој јавно се извини.