Директорката на Инфективна меѓу заболените доктори од клиниката

Директорката на Клиниката за Инфективни болести, Милена Стефановиќ е позитивна на коронавирус. Таа е една од тројцата лекари и медицинска сестра за кои медиумите известија дека добиле позитивен тест на Ковид-19.

 

Стефановиќ е на домашно лекување, а се очекува наскоро да се врати на работа по помината 14 дневна изолација.

 

Пред десетина дека на Клиниката за нефрологија беа заразени близу 30 вработени истовремено.