Пановски: Пописот треба да се организира на отворени простори

0
40

Откако заводот за статистика ја претстави методологијата за попис во Македонија за април, епидемиологот од 2021 година, Никола Пановски реагираше со барање пописот да се организира на отворено, за да не се зголемуваат случаите на инфекција, пренесува Телеграфи Македонија.

„Околу средината на мај, регистраторите за население и деловни активности можат да се регистрираат на отворено или на места пред домовите Матичарите мора да имаат заштитни маски за да се заштитат себе си и своите граѓани, рече Пановски

Пановски беше еден од најгласните лекари во Македонија, често критикувајќи ги владините одлуки за време на глобалната пандемија COVID-19.