Уапсен Игор Спасов во Софија

Вчера во Софија, бугарската полиција го уапсила Игор Спасов, осуден за убиството на Мартин Нешковски во 2011 година. МВР потврди дека добиле официјално известување дека е приведен специјалецот кој избега од земјава. Тој беше осуден на 14 години затвор а избега откако му беше одобрено лекување а на затворската капија требаше да се јави на 18 октомври 2019 година. Од тогаш тој беше во бегство а во Бугарија е уапсен откако МВР распиша меѓународна потерница.