Кои се двајцата убиени Албанци по вооружената битка во Скопје

0
1212

Извори од Министерството за внатрешни работи јавуваат дека двете жртви се Африм Бериша 28 години и Бурим Вардари 24 години, кои биле застрелани од автомобил во движење со пиштол и автоматска пушка.

Бројни полициски сили излегоа на лице место и го испитaa случајот. Засега не е познат мотивот за судирот. Министерството за внатрешни работи го истражува овој сериозен вооружен инцидент. Се сомнева дека сторителите се исто така лица од Албанска националност.