Израелците повеќе не мора да носат заштитни маски на отворено

0
82

Израелците повеќе не мора да носат заштитни маски на отворено. За еден месец најверојатно ќе се укине и мерката за носење маски во затворени простории каде се доага во контакт со лица надвор до домаќинтвото, велат здравствените експерти.

Бројот на нови ковид случаи опаѓа. Кампањата за вакцинирање против Ковид-19 дава резулат, велат израелските власти. Околу 5,3 милиони жители од вкупно 9 милиони прмими најмалку една доза вакцина. Уште околу 1 милион невакцинира Израелци се постари од 16 години.