Фестивалот EXIT годинава ќе се одржи во јули

0
89

Градоначалникот на Нови Сад, Милош Вучевиќ потврди дека фестивалот EXIT ќе се одржи од 8 до 11 јули оваа година.

Многу странски медиуми ги пренесуваат неговите зборови дека „одржувањето на Егзит ќе биде симбол на победата на Србија над пандемијата“ и дека „EXIT е од големо значење за туризмот и промоцијата на земјата“.

Оваа долгоочекувана вест е клучна потврда дека големата прослава на 20-годишнината од фестивалот EXIT ќе се одржи според планот – од 8 до 11 јули на тврдината Петроварадин. На фестивалот ќе настапат Дејвид Гета, Тајга, Нина Кравиц, Пол ван Дајк.