„Ме фати за глава и ме фрли по скалите“, вели новинарот Адеми, кого со камерманот ги бркал насилник со секира

0
22

Снимајќи прилог за основното училиште Наим Фрашери во гостиварското село Ѓурѓевиште, новинар и снимател денеска беа физички нападнати од лице, кое не било вработено во школото.

Новинарот Невриј Адеми вработен во регионалната телевизија ТВ Полог, раскажа дека отишле во училиштето со неговиот снимател Збулим Максути да снимаат какви инвестиции се направени во школото, каде и претходно исто така снимале ваков сличен прилог.

Целата сторија на ММС подолу на линкот.

„Ме фати за глава и ме фрли по скалите“, вели новинарот Адеми, кого со камерманот ги бркал насилник со секира