ВИДЕО-КРШИ И СЕ ФРЛА СО ПРЕДМЕТИ КОН ПРАТЕНИЦИ, СКАНДАЛОЗНО ОДНЕСУВАЊЕ НА АДЕМИ, ПОРАНЕШЕН МИНИСТЕР ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

Понижување, насилство и навреди во Собрание! Македонија наместо Европа стана див запад со „каубоите“ од власта – напиша пратеникот Лефков, споделувајќи видео од мобилен телефон на кое се гледа како претседателот на собраниската Комисија за европски прашања Арбер Адеми за време на расправата со пратеници од опозицијата вика и фрла со предмети.

Видеото е споделено на Фејсбук со коментарот од пратеникот Лефков. Се гледа како доаѓа до расправија помеѓу Адеми, како претседател на Комисијата и пратеници од опозицијата, кои реагираат доаѓајќи пред претседателската маса, незадоволни од начинот на водењето на седницата. Адеми не издржа, стана да вика, а во еден момент дофати предмет, всушност некаква тацна и ја фрли кон некого, или пак неодредено, кон опозицијата.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО