Стоилковски: ДУИ му ги одбројува месеците на Ковачевски

0
29

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ вели дека со изјавата на првиот вицепремиер Артан Груби во која вели дека земјава наскоро ќе го добие првиот премиер Албанец, а  со тоа е согласен и премиерот  Ковачевски, е потврда дека дуи му ги одбројува месеците на премиерот на оваа функција. Велат и владините  парнери во Ковачевски  гледаат како на привремен, нелегитимен премиер.