ВО ЦЕНТАРОТ НА ГОСТИВАР ЌЕ СЕ ПОСТАВИ СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ НА ЈОСИФ БАГЕРИ

0
99

Во малиот парк до зградата на локалната самоуправа во Гостивар ќе биде поставено спомен обележје на Јосиф Багери, културен деец, православен Албанец, по потекло од Горна Река, објави Гостивар прес. Одлуката беше изгласана на денешната седница на општинскиот Совет, во рамки на Програмата за одбележување на значајни настани и истакнати личности со спомен-обележја.

На сите ни е познато кој бил Јосиф Багери и колкаво е значењето на неговото дело. Спомен обележјето, кое е планирано да се постави во паркот до општината е подарено од донатор“, рече Аслијан Снопче, раководителка на Секторот за образование.