СМП бара МВР да утврди одговорност за упадот на Џафери во СВР Тетово

0
164

Синдикатот на македонската полиција (СПМ) бара од министерот и од дополнителниот заменик министер за внатрешни работи да се утврди одговорност за упадот на техничкиот премиер Талат Џафери во простории на вработени во СВР Тетово и воедно да се утврди одговорност за настапувањето пред вработените од позиција на моќ, што имплицира и обид за заплашување и политичкои влијание.

Mkd.mk