Целосно затворен мостот Беласица во Скопје, се проверува стабилноста

0
115

Мостот Беласица од утрово е целосно затворен за сообраќај поради проверка на неговат стабилност. Врз мостот се поставени шест товарени камиони и други средства, распоредени подеднакво од двете страни.

Мостот кој беше оштетен во пожар во мај минатата година уште не е целосно пуштен во сообраќај. Во септември беше овозможено минување на по една една лента за лесни возила, откако Институтот за сеизмологија по извршената експертиза излезе со став дека ќе биде потребна полесна санација. Дел од експертите пак, сметаат дека е потребно посложено испитување на стабилноста.

Метежот во Скопје е зголемен поради нецелосната минливост на мостот.