Зеленски ја засилува моќта во Украина, по победата на парламентарните избори

0
141

Партијата Слуга на народот на украинскиот претседател  и комичар  Зеленски  е  победник на вонредните парламентарни избори. Најверојатно ќе се формира и мнозинство во парламент. Зеленски им се заблагодари на украинците  за поддршката.

-Вие ги знаете нашите гланви приоритети… тие се исти како и оние на секој Укрианец, сигурен сум- да се стави крај на војната, да се обезбеди враќање на нашите затоврнеици и победа над корупцијата, порача Зеленски.