Обединета албанска опозиција: Венецијанската комисија го собори Рама

0
165

Обединетата албанска опозиција го поздрави мислењето на Венецијанската комисија во кое се наведува дека претседателот на државата не го прекршил Уставот со одложувањето на локалните избори.

Притоа опозицијата е со став дека „Комисијата го урнала противуставниот план на Еди Рама за узурпирање на институцијата претседател на Републиката”.

Во заедничкото соопштение се наведува дека Венецијанската комисија потврдила оти „претседателот на Републиката, Илир Мета не сторил никакво кршење на Уставот и дека иницијативата на Владата за негово разрешување е спротивна на Уставот”.