Столтенберг очекува протоколот за НАТО да биде ратификуван во почетокот на следната година

0
68

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг денеска на прес конференција во Брисел рече дека не очекува процесот на ратификација на членството на Северна Македонија во алијансата сите сојузници да го завршат до почетокот на декември.

Тој денеска во Брисел одржа прес конференција пред министерскиот состанок на 29 земји- членки.

https://youtu.be/2Z4XvKLbN10?t=1