Мицкоски: Заев пред една година вети дека ќе го врати Никола Груевски

0
67

Запрашан зошто не ја поддржува политиката на Зоран Заев, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски категорично рече дека не може да поддржи човек кој преку ноќ менување мислење.

Заев пред една година вети дека ќе го врати Никола Груевски. Сега кажете ми кого да поддржиме? Тој што вика дека Груевски избегал во гепек или истиот човек кој вели дека Груевски е слободен граѓанин. Таков човек не можам да поддржам, кој преку ноќ ги менува вистините. Поддржувам секаква реформа, а таа е на ВМРО-ДПМНЕ. Поддржете ја изборната програма на ВМРО-ДПМНЕ, која ќе обезбеди независно судство и обвинителство“, додаде Мицкоски.