Гаф на првиот ден ДПМНЕ-вската дополнителна министерка: На граѓаните им зборуваше за гламурозната администрација

0
74

Прв ден, прв гаф. Невенка Стаменковска Стојковски, дополнителната министерка од ВМРО ДПМНЕ во Министерството за информатичко општество и администарација на прес конференција за преголемата администрација (која патем од 60.000 за време на режимот стигна од над 130.000, а партиската книшка играше главна улога за да се остане на работа и било кој да се вработи) наместо да изговори гломазна администрација, таа го употреби зборот “гламурозна”.

Погледнете го видеото кое се шири на социјалните мрежи.