Кривичен и Судски совет со осуда за адвокатите од „ТНТ“

0
128

Кочничари на судската постапка кои преку непрофесионален и неетички однос вршат притисок и закани врз судот и поротникот. Ова се дел од забелешките на кривичниот суд за изјавите и писмата на дел од бранителите во случајот „ТНТ“. Бараат адвокатската комора и обвинителството да преземат соодветни мерки и да ги истражат заканите.

Притисок/закана со поднесување на кривична пријава кон судски поротник, кој активно учествува во водењето на судската постапка и учествува во носењето на одлуката, е сериозен акт и класичен пример на атак врз независноста и непристрасноста на судското одлучување, велат од Кривичниот суд.