Куче скитник ви го нападнало миленикот? Градот нема да ви плати отштета

0
79

Во случај да ве нападне куче скитник, со потребната документација и со ангажирањето на адвокат можете да го тужите Градот Скопје и притоа да добиете отштета, но ако куче скитник го нападне вашиот миленик ќе останете со празни раце.

Читател на „Слободен печат“ се жали дека неговиот миленик бил нападнат од страна на куче скитник, при што миленикот се здобил со сериозни повреди од кои можел да ослепи.

 

– Пред неколку дена моето куче беше нападнато од страна на куче скитник и кое му нанесе сериозни и длабоки рани во пределот околу очите. Итно го однесов на ветеринар со цел да го спасам. Интервенцијата ме чинеше околу 2.000 денари, а со цел целосно да заздрави кучето требаше да докупам антибиотици, гази, фластери, јод, хидроген, прашаци и еден куп работи – вели потресениот сопственик на миленикот.