Обрадовиќ: Вучиќ е најуспешниот манипулатор во српската историја

Откако нанесе огромна штета на Србите на Косово и Метохија, Александар Вучиќ сега сака да ги повреди интересите на Србите во Црна Гора и да му помогне на Мило Ѓукановиќ – тврди лидерот на Образ, Младен Обрадовиќ.

Обрадовиќ рече дека Вучиќ и СНС се најуспешните манипулатори во српската политичка историја и владеат врз основа на лаги.

Тој тврди дека потезите и изјавите на Александар Вучиќ за темата Црна Гора се во прилог на диктаторот Мило Ѓукановиќ и дека Вучиќ се плаши дека ако Ѓукановиќ падне, тоа би можело да му се случи и немѕ. Обрадовиќ смета дека будењето на Србите во Црна Гора дава надеж дека истото може да се случи повторно во Србија.

Обрадовиќ ги повика сите да учествуваат во литиите од Белград до Орасац во поддршка на Србите во Црна Гора, организиран од студентите на Правниот факултет во Белград. Литииите започнуваат на 14 февруари во 18 часот од црквата Св. Марко и ќе се одвива 70 километри. Интересно е што идејата за оваа литија, Обрадовиќ им ја даде на студентите.