По 12 години снег во Багдад

0
134

Жителите на ирачкиот главен град Багдад, денеска, доживеаја вистинско изненадување. По речиси помината деценија, градот го прекри снежна покривка.

Температурите во Багдад се високи речиси преку целата година, во летниот период достигнуваат и до 51 степен целзиусов.

Последен пат во Багдад снег паѓал во 2008 година, но не останал долго време и бргу се истопил.