Филипче: На прес-конференциите ќе присуствува и знаковен толкувач со цел информацијата да допре до сите

0
102

Ги следиме препораките на граѓаните и медиумите и ги имплементираме сите конструктивни предлози. Од денеска, на нашите прес-конференции за информирање за состојбата со корона вирусот присутен ќе биде и толкувач на знаковен јазик од Националниот сојуз на глуви и наглуви, со цел пораката и информацијата да допре до сите граѓани, информираше министерот за здравство Венко Филипче преку својот Фејсбук профил.