Вучиќ се обрати пред јавноста: Ги замолувам сите луѓе пред српскиот парламент да не се собираат до крајот на мај

0
130

Вечерва, на прес конференција претседателот на Србија, Александар Вучиќ истакна дека вечерва се одржува собир во близина на српското Собранието каде се собрале повеќе од 5.000 приврзаници на СНС и 65 движења на Двери.

„Кога не се снаоѓаме со епидемијата, иако е многу подобро, неприфатливо е да ги изложиме нашите граѓани на опасност и сакам да кажам нешто што ќе звучи чудно. Недалеку од овде, се одржува собир, 5.790 приврзаници, претежно СНС и околу 65 вкупно поддржувачи на движењето „Двери“. Не го велам ова за да се пофалам, туку да ги замолам да не се собираат барем до крајот на мај. Организатор не е СНС, туку друга организација, ги сакам тие луѓе, но ова не е одговорно однесување. Ние сакаме да го заштитиме нашето здравје, треба единство. Ние сакаме да го заштитиме нашето здравје, треба единство. Знаеме кој е мнозинството во Србија, тоа е прикажано на изборите, а не додека сè уште се бориме против епидемијата“, истакна Вучиќ.