(Видео) Се урна мост во Русија

0
89

Зголемувањето на нивото на реката Кола и топењето на мразот ги оштетија потпорните sидови на железнички мост во Мурманск, Русија, кој вчера се урна.

Железницата вети дека повторно ќе ја воспостави инфраструктурата во рок од пет дена. Дотогаш патниците ќе се превезуваат со автобуси.

Според светските медиуми мостот е изграден во 30-тите години на минатиот век, а пред шест години биле правени поправки.