Се продава „Рамстор“,

0
50

Се продава ланецот маркети, како и трговскиот центар „Рамстор“, додека, како што најавија турските сопственици „Мигрос Тоџарет“, веќе е потпишан преддоговор со компанијата „Сити Плаза“.

„Почнаа преговори за продажба на 100 проценти од акциите на подружницата„ Рамстор Бугарија ЕАД “, која поседува 99 проценти од акциите на„ Рамстор Македонија “, компанијата„ Сити Плаза ШПК Скопје ““, се вели во изјава на турската компанија.Мигрос Тиџарет “.

Во соопштението се вели дека е потпишан преддоговор, додека се водат преговори во врска со потпишување на договор за пренос на акции.

Ајдован Адемовски е сопственик на компанијата „Сити Плаза ДОО“, како и претседател на Стопанската комора на Северна Македонија-Турција (МАТТО), почесен конзул на Турција, сопственик на Трговскиот центар „Капитол мол“ и на „Хилтон“ „Хотел во Скопје.