Ескалира ситуацијата во Црна Гора, нападнат полицискиот кордон/ВИДЕО

0
64

 

Ситуацијата во Цетиње по повод устоличувањето на митрополитот Јоаникије излезе од контрола. Луѓето што протестираат во лавина го нападнаа полицискиот кордон.

Устоличувањето на митрополитот Јоаникије предизвика голема бура меѓу населението во Црна Гора, а поради тензичната ситуација Центиње деновиве е во центарот на вниманието во регионот.

Противниците на СПЦ, т.н. „комити“ организирано дошле во Цетиње за да го спречат устоличувањето на митрополитот.

Поради можни судири на терен се над 1.800 полицајци, а сега таму стигнаа и оклопни возила.